Zasílat nabídky

Tímto uděluji souhlas společnosti Jobs Contact Personal, s.r.o., se sídlem v Brně, Křenová 531/69a, IČ:17181879 se shromážděním, zpracováním a uchováním osobních údajů o mé osobě dle zákona č. 110/2019 Sb., o ochraně osobních údajů v platném znění, za účelem prezentace potenciálním zaměstnavatelům a zprostředkování zaměstnání. Osobními údaji jsou v tomto případě zejména jméno a příjmení, datum a místo narození, bydliště, údaje o vzdělání, praxi, dovednostech apod. záležitostech uvedených v životopisu.

Jak se připravit na pohovor pomocí ChatGPT

V poslední době se s ChatGPT potkáte snad na každém kroku. Jedná se o moderní nástroj umělé inteligence (AI) ke zpracování a generování textu. Využívá technologii strojového učení a natrénovaný je na velkém množství dat, což mu umožňuje poskytovat užitečné informace a tipy. My si dnes přiblížíme, jak vám AI může pomoci s přípravou na pohovor. 

Když klasická příprava nestačí

Znáte to. Blíží se pracovní pohovor a nervy máte na pochodu. Ptáte se sami sebe, hodím se na tuto pozici? Budu umět zodpovědět všechny dotazy personalistů? A na co se mám případně doptávat já?

Tak pro pořádek - hlavně žádnou paniku. Pokud vám nebudou stačit naše rady k pohovoru, máme pro vás další řešení. Využijte potenciálu chatbota ChatGPT a připravte se důkladně za pomoci umělé inteligence!

Jak s chatbotem pracovat

Pro efektivní využití ChatGPT je klíčové, abyste zadali co nejvíce relevantních informací, které pomohou programu porozumět vašim požadavkům. Můžete například specifikovat, že potřebujete pomoc s přípravou na pohovor a chcete vyzjistit informace od HR oddělení. Pokud ChatGPT ví, že se má chovat jako personalista, dokáže poskytnout relevantní informace a tipy na základě zkušeností a znalostí z praxe.

Nechte si posoudit životopis

Jakmile máte nástroj ChatGPT nastavený tak, aby se choval jako personalista, začíná teprve zábava. Můžete požádat program, aby posoudil vaše CV vzhledem k dané pozici, na kterou se hlásíte. Tento požadavek formulujte například takto: "Toto je můj životopis: (CV). Chci ho poslal na tuto pracovní pozici: (popis pozice). Prosím, napiš mi, jak moc odpovídá mé CV požadavkům pozice."

Zkuste si otázky, co vás čekají

Dále vám s přípravou na pohovor může program pomoci tím, že vám sestaví seznam otázek, které byste během přijímacího řízení mohli dostat. AI si pamatuje informace, které jsme mu dříve poskytli a využije je při sestavování těchto otázek. Program se tedy bude ptát na vaše zkušenosti a znalosti týkající se konkrétní pracovní pozice. A co víc? Po vašich odpovědích vám na ně dokonce i poskytne zpětnou vazbu.

Na co se ještě doptat?

Kromě už zmíněných možností, může ChatGPT pomoci při přípravě ještě mnoha způsoby. Například vám program může doporučit vhodné otázky, které byste mohli u pohovoru položit personalistovi / zaměstnavateli). Nebo se můžete zeptat na rady ohledně zvládání stresu či způsobu, jak nejvíce na pohovoru zaujmout. Takže rozhodně neváhejte a pusťte se do přípravy!

bar-logo