Zasílat nabídky

Tímto uděluji souhlas společnosti Jobs Contact Personal, s.r.o., se sídlem v Brně, Křenová 531/69a, IČ:17181879 se shromážděním, zpracováním a uchováním osobních údajů o mé osobě dle zákona č. 110/2019 Sb., o ochraně osobních údajů v platném znění, za účelem prezentace potenciálním zaměstnavatelům a zprostředkování zaměstnání. Osobními údaji jsou v tomto případě zejména jméno a příjmení, datum a místo narození, bydliště, údaje o vzdělání, praxi, dovednostech apod. záležitostech uvedených v životopisu.

Jak si najít první práci v IT po škole

Dostudovali jste nedávno školu a sháníte vaši první práci v IT. Anebo stále studujete, ale chcete získat přehled o možnostech, které na vás na trhu práce čekají. Našli jste se v jedné z variant? V tom případě jste tu na správné adrese! Provedeme vás krok po kroku cestou k vašemu prvnímu zaměstnání v IT. Čekají tu na vás desítky juniorních pozic, ze kterých je radost si vybírat. Nejprve si ale projděte následující body, které se vám do startu kariéry budou zaručeně hodit!

Rozmyslete si, jakým směrem se vydáte

Rozmyslete se, jakým směrem se vydáte

Pokud studujete nebo jste dostudovali vysokou školu v IT, nejspíš už máte nějakou představu o tom, co chcete dělat. Zda vás zajímá spíše softwarový vývoj, správa systémů, pozice testera, práce s hardwarem, datová problematika nebo něco jiného.

Zorientovat se ve všech možnostech nemusí být snadné naopak pro lidi mimo IT nebo čerstvé absolventy středních škol. My si toho jsme vědomi, a proto vám poskytneme přehled nejoblíbenějších IT pozic pro úplné začátečníky.

Spousta lidí, která se IT zatím příliš nevěnovala, začíná jako support (tech. podpora) nebo manuál testeři.


Z těchto pozic aktuálně obsazujeme:

 


Začínající programátoři volí jak pozice ve vývoji frontendu (JavaScript, CSS a HTML), tak se vydávají cestou backendového vývoje (Python, C/C++, C#, Java, PHP a další). Názory na to, který programovací jazyk je pro začátečníky nejjednoduší, se liší - vesměs se ale ajťáci shodují na následujících jazycích: Python, JavaScript, Java a C. Učís se některý z nich? Paráda!


Z juniorních pozic ve vývoji obsazujeme:

 


Pracujte s Gitem a vytvořte vlastní projekt

Pracujte s Gitem a vytvořte vlastní projekt

Ať už programujete nebo píšete dokumenty, bude Git váš nejlepší kámoš. Umožní vám sledovat historii změn v kódu a mít tak po ruce hned několik verzí vaší práce. Některé části si můžete archivovat, jiné zase poslat svým kolegům ke zhodnocení.

Mějte na paměti, že Git dnes používá skoro každá firma, takže i pro juniorního vývojáře jde o naprostý základ a nutnost! A další nutností je nachystat si vlastní projekt, na kterém budete moci u pohovoru ukázat své schopnosti. Nic vám nedá tolik, jako když se sami pokusíte něco vyrobit. Nemusí jít o nic složitého, postačí osobní webová stránka nebo jednoduchá hra.

Stanovte si rozsah očekávané mzdy

Než se pustíte do hledání nové práce, promyslete si, jaká mzda by pro vás byla optimální. Zvažte, kde začíná spodní hranice, která je pro vás finančně přijatelná. Ta musí být samozřejmě vyšší než vaše životní minimum. Horní hranici si pak stanovte tak, že si představíte částku, na kterou byste rádi dosáhli výhledově za rok až dva. A vaše mzdové rozpětí je na světě!

Pokud jako ajťák po škole s výší očekávané mzdy váháte, rádi vám poradíme. Máme přehled o mzdových hladinách u konkrétních pozic v IT. Jsme tedy schopni vás informovat, jak se mzdy pohybují a jaká mzdová výše je konkrétně pro vaši specializaci reálná. Stačí se nám ozvat, ať už pomocí kontaktního formuláře nebo přiložením CV u některé z pracovních nabídek.

Mějte nachystaný aktuální životopis

Mějte nachystaný aktuální životopis

Profesní životopis je zcela klíčový dokument, který vás reprezentuje při hledání nové práce. Jde o první informaci o vás, která se personalistovi dostane do rukou. Proto byste měli sepsání svého CV věnovat náležitou pozornost.

Mějte na paměti, aby byl váš životopis strukturovaný, stručný, bezchybný, pravdivý a přehledný. Více o tom, jak vytvořit skvělé CV, se dočtete v našem článku

Obraťte se na nás, pokud chcete váš životopis zkonzultovat. Poradíme vám, které dovednosti a zkušenosti vypíchnout. Získáte tak reprezentativní materiál, který zvýší vaše šance u pohovorů.


Závěrem: jakmile máte jasno v tom, jakým směrem se v IT chcete vydat, používáte Git, máte nachystaný projekt, představu o mzdě i sepsaný životopis, na nic už nečekejte. Zašlete nám vaše CV, projděte si aktuální otevřené juniorní pozice a nastavte si zasílání pracovních nabídek do e-mailu. Žádná příležitost už vám tak neuteče a budete o ní vědět jako první!


Další otevřené pozice pro juniory:

 


bar-logo