Zasílat nabídky

Tímto uděluji souhlas společnosti Jobs Contact Personal, s.r.o., se sídlem v Brně, Křenová 531/69a, IČ:17181879 se shromážděním, zpracováním a uchováním osobních údajů o mé osobě dle zákona č. 110/2019 Sb., o ochraně osobních údajů v platném znění, za účelem prezentace potenciálním zaměstnavatelům a zprostředkování zaměstnání. Osobními údaji jsou v tomto případě zejména jméno a příjmení, datum a místo narození, bydliště, údaje o vzdělání, praxi, dovednostech apod. záležitostech uvedených v životopisu.

Jak využít síly sociálních sítí při hledání práce

O tom, že digitální éra změnila způsob, jakým probíhá proces hledání zaměstnání, není pochyb. Sociální média dnes hrají v oblasti náboru významnou roli, a to nejen pro uchazeče o práci, ale také pro personalisty. Není tajemstvím, že mnoho zaměstnavatelů hledá potenciální kandidáty na platformách jako je Linkedin nebo Facebook. Budování profesionálního profilu spolu se silnou sítí kontaktů se tak dlouhodobě osvědčilo jako účinná strategie. Naučte se využít síly sociálních sítí i vy!

Jak je to se statusem studenta

Linkedin

Pracovní síť Linkedin je jednoznačně nejlepším nástrojem pro tvorbu kompletního profesionálního profilu. Linkedin je navržen speciálně pro budování profesních kontaktů a nabízí vám jedinečnou možnost představit se potenciálním zaměstnavatelům. Tuto síť využívá přes 800 milionů lidí a to z více než 200 zemí světa.

Velkou výhodou Linkedinu je, že i když zrovna nejste v aktivním stavu hledání nové práce, můžete zde sdílet obsah s širokým dosahem. Třeba vaše pracovní úspěchy, nové zkušenosti s pracovními nástroji nebo s dalšími kolegy. A jakmile se ocitnete v nutnosti aktivního hledání, stačí si zapnout volbu "Open To Work". Vaše kontakty o tom budou automaticky informovány.

Další super možnost, jak využít Linkedin ve váš prospěch, je sledovat profily inspirativních lidí nebo firem. Získáte tak přísun jimi sdíleného obsahu a u mnoha zaměstnavatelů půjde hlavně o nové pracovní nabídky. Zde pro vás máme seznam zajímavých oborových skupin, kde takové příležitosti sdílíme:


Práce v IT - Brno a okolí
Práce v IT - Praha a okolí
Práce ve strojírenství - Brno, Jihomoravský kraj


90 % organizací využívá sociální sítě při hledání nových zaměstnanců

Facebook

Facebook je asi nejrozšířenější sociální sítí napříč lidmi v produktivním věku. A právě proto, že jde o tolik oblíbenou platformu, je dobré vědět, na co si dát při jeho používání pozor. Pokud např. rádi sdílíte politické názory nebo fotky ze svého soukromí, podchyťte si, kdo může tyto příspěvky vidět. Doporučujeme nechat je viditelné pouze pro vaše přátele, aby si váš profil zachoval věřejně před cizími uživateli profesionalitu. Snadno to upravíte v nastavení soukromí.

Co je ale při hledání práce nejdůležitější součástí Facebooku, jsou pracovní skupiny. Vybrat si můžete z obrovského množství skupin, které jsou zaměřené většinou buď dle lokality nebo oboru. Můžete tak snadno získat velice cenný přísun aktuálních nabídek práce, které vám budou samy vyskakovat na vaší "zdi". 

NÁŠ TIP: Zajímají vás čerstvě otevřené pozice v oblasti informačních technologií? Oceníte navíc i prostor pro diskuzi a sdílení rad mezi IT odborníky? Pak se přidejte do naší rychle rostoucí skupiny: Práce v IT + rady, novinky a diskuze!

Instagram

Instagram je především vizuální platforma. Lze ji skvěle využít, pokud máte nějaké portfolio, na které chcete upozornit. Mohou to být vaše profesní dovednosti nebo zájmy, zkrátka cokoliv, čím chcete "doplnit váš životopis". Nezapomeňte přitom na relevantní hashtagy, které přitáhnou více zvědavých očí. A pokud vám nejde o sdílení vlastního obsahu, můžete Instagram využít ke sledování profilů firem nebo náborářů, kteří vás zajímají. Díky tomu můžete mít o volných pozicích přehled kdykoliv, když si aplikaci otevřete.


Jsme Jobs Contact, váš parťák na cestě za novou kariérou

Obraťte se na nás, pokud přemýšlíte o změně vaší současné práce. Buď nám zašlete životopis na email: dotaz@jobscontact.cz nebo nám zavolejte na tel.: +420 602 642 915. Aktuální příležitosti najdete na naší stránce Nabídky práce. A pokud hned teď nehledáte novou práci, ale chcete mít přehled o zajímavých příležitostech v oboru, nastavte zasílání nabídek práce do e-mailu.


bar-logo