Zasílat nabídky

Tímto uděluji souhlas společnosti Jobs Contact Personal, s.r.o., se sídlem v Brně, Křenová 531/69a, IČ:17181879 se shromážděním, zpracováním a uchováním osobních údajů o mé osobě dle zákona č. 110/2019 Sb., o ochraně osobních údajů v platném znění, za účelem prezentace potenciálním zaměstnavatelům a zprostředkování zaměstnání. Osobními údaji jsou v tomto případě zejména jméno a příjmení, datum a místo narození, bydliště, údaje o vzdělání, praxi, dovednostech apod. záležitostech uvedených v životopisu.

Kouzelná slůvka Freelance & Full remote

Čím dál častěji zaznívají na trhu práce pojmy jako Freelance a Full remote. Coby odborníci v náboru si všímáme, že tato dvojce slov přidává výrazně na atraktivitě každé pozice. Co tedy tyto pojmy ve skutečnosti znamenají a jaké jsou jejich výhody i nevýhody? Na to se dnes spolu podíváme. Takže si uvařte šálek dobré kávy nebo čaje, protože jdeme na to.

Freelancer

Kdo je to freelancer?

Freelancer je označení pro nezávislého profesionála, který pracuje na volné noze, nejčastěji z domova nebo na cestách. Freelanceři pracují většinou na , a to buď jako živnostníci nebo podnikatelé. Samostatné skupině freelancerů, kteří spojují práci s častým cestováním, se pak říká tzv. digitální nomádi.

Co znamená full remote?

Full remote je vzdálená spolupráce, kdy nechodíte do kanceláře a můžete pracovat prakticky odkudkoliv. K rozšíření full remote režimu přispěla pandemie, která donutila mnohé firmy fungovat zcela vzdáleně.

Odvětví, která nabízejí možnost práce tzv. na volné noze, pořád přibývá, za což můžeme vděčit neustálé digitalizaci. Mezi takové obory patří jednoznačně i ICT. Luxusem práce na volné noze odkudkoliv je větší svoboda a flexibilita, které člověk v pracovním poměru a při fungování v kanceláři zas tak moc nemá. Jako freelancer jste pánem svého času, nemusíte dodržovat stanovenou pracovní dobu a můžete si práci přizpůsobit vlastnímu režimu. Zkátka máte možnost sladit své životní a pracovní tempo.

Full remote work

Freelance vyžaduje sebekázeň

Když si řídíme pracovní dobu podle sebe, můžeme mít ale i tendenci sklouzávat k prokrastinaci a nastávají problémy s time managementem. Freelance si nutně žádá dostatek sebekázně a schopnost si úkoly efektivně rozplánovat. A to platí samozřejmě i pro práci v remote režimu, kdy se v našem okolí, třeba doma nebo v kavárně, mohou vyskytovat elementy, které nás vyrušují.

Jde o způsob, jak se zbavit stereotypu

Je zkrátka potřeba mít pevnou vůli a zařídit si pro práci co nejpříjemnější a nerušivé prostředí. Jak freelance, tak full remote spolupráce s sebou nutně nesou značné výhody i nevýhody a nebudou pochopitelně vyhovovat každému. Jde ale o skvělý způsob, jak se odprostit od stereotypu, který se může dostavit při práci v prostorách kanceláře. A navíc se tím otevírají nové možnosti, jak si časově rozplánovat svůj pracovní den.

Tím jsme si objasnili, co pojmy Freelance a ve Full remote znamenají, a jaké jsou jejich hlavní klady i mínusy. Pokud právě vás láká tato forma spolupráce, stačí si vybrat z desítek pozic, které momentálně obsazujeme. Podívejte se na nejčerstvější nabídky práce a najděte si příležitost, která vám padne jako ulitá.

Homeoffice

Aktuální freelance spolupráce:

Aktuální full remote nabídky:


Zaujala vás některá z nabídek? V tom případě nám pošlete Vaše CV na dotaz@jobscontact.cz a my se s vámi rádi spojíme. Nebo reagujte vyplněním formuláře přímo u konkrétního inzerátu a konzultant, který má danou pozici na starosti vás kontaktuje.


 

bar-logo