Zasílat nabídky

Tímto uděluji souhlas společnosti Jobs Contact Personal, s.r.o., se sídlem v Brně, Křenová 531/69a, IČ:17181879 se shromážděním, zpracováním a uchováním osobních údajů o mé osobě dle zákona č. 110/2019 Sb., o ochraně osobních údajů v platném znění, za účelem prezentace potenciálním zaměstnavatelům a zprostředkování zaměstnání. Osobními údaji jsou v tomto případě zejména jméno a příjmení, datum a místo narození, bydliště, údaje o vzdělání, praxi, dovednostech apod. záležitostech uvedených v životopisu.

Nejlepší postup při hledání nové práce

Rozhodli jste se nedávno pro změnu vaší současné práce, nebo jste byli z minulého zaměstnání nuceni odejít? Věřte tomu, že na změnu není nikdy pozdě! Koneckonců, najít si zaměstnání, ve kterém budete spokojení, je jedna z nejdůležitějších věcí v životě. Dnes si představíme zaručený postup, který vám pomůže najít co nejlepší práci v co nejkratším čase. 

Nejprve si udělejte jasno ve vašich představách a očekávané mzdě

Nejprve si udělejte jasno ve vašich představách a očekávané mzdě

Začněte tím, že si ujasníte, co od nového zaměstnání očekáváte. Jaká náplň práce vás nejvíce láká a bude vás bavit? Kolik směn nejvíce sedí vašemu životnímu rytmu? Udělejte si také aspoň přibližnou představu o výši mzdy, kterou byste v novém zaměstnání chtěli vydělávat.

NÁŠ TIP: Pokud si nejste jisti, jak takové mzdové rozpětí určit, myslete na to, že spodní hranice mzdy musí být vyšší, než je vaše životní minimum. Horní hranice by pak měla představovat částku, kterou byste si chtěli vydělávat výhledově za rok až dva. Berte také v potaz, že o mzdě se vždy mluví v hrubém.

Mějte po ruce co nejaktuálnější životopis

Mějte po ruce co nejaktuálnější životopis

Dalším krokem je mít sepsaný aktuální životopis. Pečlivě si projděte, zda vám v životopisu nechybí žádná důležitá pracovní zkušenost ani vaše dovednost či znalost. Časová osa by vám neměla končit v jiném než v současném roce. Prázdné roky mohou působit tak, že jste během nich byli nezaměstnaní.

Váš životopis by měl splňovat následujících pět zásad: měl by být strukturovaný, stručný, bezchybný, pravdivý a přehledný. Vše o tom, jak správně napsat strukturovaný životopis, který umí zaujmout, se dočtete v našem článku tady. A pozor, to prozradíme rovnou, nesmíte zapomenout na kontaktní údaje! 

Provedeme vás na cestě za novou prací

Jakmile máte představu o tom, co chcete v nové práci dělat, zhruba jaké peníze za to chcete dostávat a máte napsaný životopis, je načase se obrátit na naši personální agenturu. Získáte tak parťáka na vaší cestě za novým zaměstnáním. Vaší pravou rukou bude náš konzultant, který s vámi projde vaši představu a pomůže vám s případnými úpravami životopisu tak, aby co nejlépe shrnoval vaše dosavadní zkušenosti a dovednosti. Společně se pak rovnou pustíte do hledání těch nejrelevantnějších pracovních nabídek, které budou odpovídat vašim kritériím. 

Naši konzultanti mají široký přehled o zajímavých možnostech uplatnění

Naši konzultanti mají široký přehled o zajímavých možnostech uplatnění

Konzultanti Jobs Contact mají široký přehled o trhu práce jako celku, což jim dává možnost vyhledat nabídky přímo vám šité na míru. Díky tomu, že jsou naši konzultanti v kontaktu s TOP zaměstnavateli, jsou vám schopni zprostředkovat ty nejzajímavější pracovní příležitosti ve vašem oboru.

Komplexní přehled o pracovním trhu navíc našim konzultantům umožňuje informovat vás o tom, jak se mzdy ve vašem oboru pohybují. Díky tomu vám mohou poradit, o jaké mzdové rozpětí si v novém zaměstnání můžete říci, pokud byste si tím sami nebyli jisti. 

Jsme tu pro vás během celého procesu hledání 

Postupně vám naši konzultanti budou představovat zajímávé nabídky a vy si z nich vyberete ty, které vám nejvíce padnou do oka. Pokud bude zájem jak z vaší strany, tak ze strany firmy, naplánujeme k dané pozici vhodný termín pohovoru. Naši konzultanti vás na pohovor připraví, sdělí vám to nejdůležitější o firmě a poradí vám s čímkoliv dalším. Po celý proces hledání práce vám budeme k ruce.

Využijte ke hledání nové práce také sociální sítě

DALŠÍ TIP: Využijte sociálních sítí!

Pokud jste uživatelem některé sociální sítě, určitě toho využijte a začněte se po práci dívat i zde! Nejvhodnější je pro to Linkedin, kde si vytvoříte profesionální profil a představíte se v něm potenciálním zaměstnavatelům. 

Další sociální sítí, která se vám při hledání práce může hodit, je Facebook. Tady se můžete přidat se do řady pracovních skupin, které se od sebe liší profesním zaměřením i lokalitou. 

Využít můžete také Instagram, který sice není primárně určen ke sdílení pracovních nabídek, i zde ale můžete najít něco zajímavého. Sledujte profil Jobs Contact a kdykoliv se na nás obraťte s prosbou o radu.


Všechny nové pracovní nabídky u nás najdete hezky na jednom místě. Zafiltrovat mezi nimi můžete pomocí klíčových slov, daného oboru a preferované lokality. Vyskočí na vás desítky těch nejžhavějších pracovních příležitostí a je už jen na vás si z nich vybrat tu pravou! Zaujal vás některý z inzerátů? V tom případě nám pošlete váš životopis na dotaz@jobscontact.cz a my se s vámi rádi a obratem spojíme. Nebo vyplňte formulář přímo u konkrétního inzerátu a konzultant, který má pozici na starosti, vás kontaktuje.


bar-logo