Zasílat nabídky

Tímto uděluji souhlas společnosti Jobs Contact Personal, s.r.o., se sídlem v Brně, Křenová 531/69a, IČ:17181879 se shromážděním, zpracováním a uchováním osobních údajů o mé osobě dle zákona č. 110/2019 Sb., o ochraně osobních údajů v platném znění, za účelem prezentace potenciálním zaměstnavatelům a zprostředkování zaměstnání. Osobními údaji jsou v tomto případě zejména jméno a příjmení, datum a místo narození, bydliště, údaje o vzdělání, praxi, dovednostech apod. záležitostech uvedených v životopisu.

Rozhovor: Moje cesta k remote práci v IT

Flexibilita, svoboda a možnost pracovat na skvělých projektech bez ohledu na geografické poloze. Tak popisuje svou zkušenost s remote pozicí Tadeáš - vývojář, kterému jsme během pandemie dopomohli k jeho současnému zaměstnání. Přečtěte si, jak vypadala Tadeášova kariérní cesta a čeho si na vzdálené spolupráci cení nejvíc. Třeba inspiruje i vás...

Nešťastné začátky po škole

(Ne)šťastné začátky po škole

K digitálním technologiím mě to táhlo už od dětství. Nebylo tedy překvapením, když jsem se po střední škole rozhodl pro studium IT na brněnském VUT. Poté, co jsem v červnu 2019 získal svůj inženýrský titul, byl jsem plný očekávání, co mě vlastně na pracovním trhu potká. Tenkrát jsem se rozhodl připojit k týmu malého SW housu, kde mi nabídli práci na zajímavém projektu.

Byl jsem hodně namotivovaný přesunout se rychle ke složitějším úkolům. Realita ale bohužel nebyla tak růžová. Na jaře přišla pandemie, která s naší malou firmou dost zamávala. Nebyli jsme na to připraveni po technické stránce a brzy začaly vznikat komunikační bariéry

Přibývající dusno ve firmě a nejistota mého místa mě postupně donutily začít hledat jinde. Procházel jsem pravidelně pracovní portály a nastavil si rozesílku nabídek do emailu. Z dostupného jsem se nakonec rozhodl obrátit na personální agenturu Jobs Contact.

Nové možnosti a remote příležitosti

Nové možnosti a remote příležitosti

Poté, co jsme společně vytvořili můj profil a vyšperkovali mi CV, optal se mě konzultant, se kterým jsem komunikoval, na můj zájem o nabídky v tzv. remote režimu. Do té doby jsem o plně vzdálené spolupráci moc neuvažoval, zdálo se mi to těžko realizovatelné. Protože ale pandemie nebrala konce a já chtěl zkusit něco nového, kývl jsem na představení mého profilu i u těchto firem.

Mile mě překvapilo, kolik z nich o mě projevilo zájem i s pouhým rokem praxe ve vývoji. Ze všech nabídek jsem se rozhodl absolvovat 4 online pohovory a ve 3 jsem se dostal do 2. kola. Firma, která mě zaujala projektem i benefity nejvíc, mi nabídla pozici, kde jsem po zaučení mohl pracovat odkudkoliv. A tu jsem nakonec přijal.

Cestovat při práci

Dřív by mě nenapadlo, jak mi bude vzdálená spolupráce vyhovovat. Mám možnost organizovat si pracovní dobu dle svých potřeb a pracuju hlavně v době, kdy jsem nejproduktivnější. Zjistil jsem, že nejlépe funguju jako noční sova, což se s kancelářským režimem příliš neslučuje. Nutno dodat, že si to ale žádá dost sebekázně.

Cestování jako běžná součást života

Kromě flexibility, kterou remote nabízí, jsem díky své práci objevil i novou velkou vášeň. A tou je cestování. Měl jsem to štěstí, že ještě během pandemie mi kolega nabídl připojit se k němu na pár měsíců do Kodaně. A můžu upřímně říct, že to mi změnilo celou perspektivu. Z měsíců byl rázem rok a po návratu zpátky do Brna jsem už měl jasno, co bude má další destinace.

Nyní pracuju už půl roku na Kanárských ostrovech. Předtím jsem procestoval část Skandinávie a pár měsíců jsem pracoval i z Portugalska. Vrátit se zcela do kanceláře si už dnes neumím úplně představit. S kolegy se setkávám pravidelně online, máme dobře nastavené procesy a funguje to. No a když jsem zrovna v Brně, ve firmě se rád objevím a pořeším, co je potřeba face-to-face.


Nalákal vás Tadeášův příběh?

Pokud jste IT specialista a přemýšlíte právě o nové remote pozici, nemusíte hledat daleko. My vám aktuální IT příležitosti, které můžete dělat zcela vzdáleně, rádi představíme. Obraťte se na nás na emailu: dotaz@jobscontact.cz nebo nám zavolejte na: +420 602 642 915, ať můžeme probrat vaše kariérní představy. A níže už na vás čeká výběr z TOP remote nabídek pro vývojáře.


Otevřené full remote nabídky:

Java developer, co se nebojí frontendu (až 110 000 Kč)
C# developer pro vývoj sofistikovaného SW (až 90 000 Kč)
C/C++ vývojář | Cyber Security (až 100 000 Kč)
Java Android developer budoucnosti (až 100 000 Kč)



Odborník na Angular vzatý (až 110 000 Kč)
JavaScript developer - TOP projekty (až 120 000 Kč)
JavaScript vývojář, co ocení flexibilitu (až 120 000 Kč)
Frontend Angular vývojář (až 90 000 Kč)


bar-logo