Zasílat nabídky

Tímto uděluji souhlas společnosti Jobs Contact Personal, s.r.o., se sídlem v Brně, Křenová 531/69a, IČ:17181879 se shromážděním, zpracováním a uchováním osobních údajů o mé osobě dle zákona č. 110/2019 Sb., o ochraně osobních údajů v platném znění, za účelem prezentace potenciálním zaměstnavatelům a zprostředkování zaměstnání. Osobními údaji jsou v tomto případě zejména jméno a příjmení, datum a místo narození, bydliště, údaje o vzdělání, praxi, dovednostech apod. záležitostech uvedených v životopisu.

Co po škole? Rady pro čerstvé absolventy VŠ i SŠ

Dokončili jste právě vysokoškolské nebo středoškolské studium a přemýšlíte, jaké kroky nyní podniknout? Víte, kdy vám zaniká status studenta a jaké povinnosti vás spolu s tím čekají? Pro čerstvé absolventy máme stručný přehled toho nejdůležitějšího, čemu je třeba se po dokončení školy věnovat. A navíc poradíme nejlepší způsob, jak si začít hledat práci!

Jak je to se statusem studenta

Jak je to se statusem studenta

Status studenta je pojem, který v sobě zahrnuje nejrůznější studentské výhody - od slev na dopravu, úlevy na daních, až po zdravotní pojištění hrazené státem.

V případě úspěšného dokončení vysoké školy zaniká status studenta absolvováním státní zkoušky. K ukončení studia tak dochází v den jejího složení, nikoliv v den obdržení vysokoškolského diplomu (např. na promoci).

Pokud jste právě dokončili studium střední školy, zůstává vám status studenta do 31. srpna. A jestliže nebudete pokračovat ve studiu, ani nebudete mít ještě novou práci, musíte být do 3. září zaregistrováni na úřadu práce.

Povinnost zvaná zdravotní pojištění (ZP)

Jakmile dokončíte školu a zanikne vám status studenta, začíná vám povinnost platit zdravotní pojištění. A to nejpozději první den po skončení tzv. ochranné lhůty po ukončení studia. Touto ochrannou lhůtou se myslí měsíc, ve kterém byly státní zkoušky absolvovány a k tomu měsíc následující. To znamená, že pokud skládáte státnice 20. června, ochranná lhůta vám končí 31. července.

Jiná situace nastává, pokud jste studium nedokončili. To se pak musíte nahlásit na zdravotní pojišťovně do 8 dnů a povinnost placení ZP vám začíná od následujícího měsíce. A stejně to funguje i v případě dovršení 26 let - hned následující měsíc už platíte.

Jak si najít první práci po škole

Jak si najít první práci po škole

Po absolvování školy se před vámi otevře brána příležitostí pracovního trhu. A abyste se lépe mezi možnostmi zorientovali, je nejjednodušší obrátit se na naši personální agenturu. Získáte tak profesionálního průvodce, který vám bude nápomocný po celou dobu hledání nového zaměstnání.

Vše začne tím, že společně s naším konzultantem projdete vaše představy o budoucí práci. Jaká pracovní náplň vás láká, za jakou mzdu, v jaké lokalitě a samozřejmě i s jakými benefity. Zároveň s tím vám pomůžeme vyšperkovat životopis tak, aby zachytil důležité informace a aby na personalisty zapůsobil.

Jakmile budeme mít váš profil s požadavky kompletní, začneme vám představovat pracovní nabídky, které mu odpovídají. Vy si z nich vyberete, které vám padnou do oka a my vás na základě toho v daných firmách představíme. A protože první odezvy ze společností na sebe nenechají dlouho čekat, připravíme vás na pohovory tak, abychom maximálně zvýšili vaše šance! Spolehněte se, že vám budeme oporou po celou dobu výběrového řízení.

Obraťte se na nás na emailu: dotaz@jobscontact.cz nebo nám zavolejte na tel.: +420 602 642 915. Vřele doporučujeme nastavit si rovnou i rozesílku nových příležitostí, aby vám žádná nabídka pro absolventy neutekla. A níže už máte výběr z těch aktuálních.


Otevřené pozice v oboru IT:

Junior SW Architect (až 80 000 Kč | Praha)
Vývojář Java na startu (až 70 000 Kč | Ostrava)
Začínající Pythonista (až 80 000 Kč | Brno, Ostrava, Plzeň)

 

C/C++ vývojář na začátku (až 60 000 Kč | Olomouc)
Šikovný .NEŤák (až 110 000 Kč | Praha, Brno, Ostrava)
Automatizovaný tester (až 70 000 Kč | Olomouc)


Otevřené pozice v oblasti elektra:

Hardware Tester (až 40 000 Kč | Ústí nad Orlicí)
Elektrotechnik / montér (až 34 000 Kč | Boskovice)
Elektrokonstruktér junior (až 45 000 Kč | Brno)

 

Technická podpora - slaboproud (až 50 000 Kč | Brno)
Návrhář elektrotech. schémat (až 45 000 Kč | Brno)
Tester, který se nebojí elektřiny (od 35 000 Kč | Praha)


Otevřené pozice pro strojaře:

Operátor / seřizovač stroje (až 35 000 Kč | Boskovice)
Pracovník strojní údržby na 1 směnu (až 45 000 Kč | Brno)
CNC soustružník moderních strojů (až 42 000 Kč | Brno)

 

Kontrolor kvality, 1 směna (až 35 000 Kč | Vyškov)
Strojní mechanik (až 30 000 Kč | Zlín)
Nástrojař i bez praxe (až 40 000 Kč | Jihlava)


bar-logo