Zasílat nabídky

Tímto uděluji souhlas společnosti Jobs Contact Personal, s.r.o., se sídlem v Brně, Křenová 531/69a, IČ:17181879 se shromážděním, zpracováním a uchováním osobních údajů o mé osobě dle zákona č. 110/2019 Sb., o ochraně osobních údajů v platném znění, za účelem prezentace potenciálním zaměstnavatelům a zprostředkování zaměstnání. Osobními údaji jsou v tomto případě zejména jméno a příjmení, datum a místo narození, bydliště, údaje o vzdělání, praxi, dovednostech apod. záležitostech uvedených v životopisu.

Nadchněte se pro automatizaci a práci s PLC!

Automatizace představuje revoluční přístup ke zrychlení a zefektivnějí různorodých činností v průmyslu a dalších oblastech. Je úzce spojena s průmyslem 4.0 a pojmy jako je digitalizace, robotizace, internet věcí a umělá inteligence. Jak přesně to spolu souvisí a proč je tolik rozšířené využití PLC, si nyní vysvětlíme. A vyberete si i z volných míst v oboru!

Průmyslová automatizace

Automatizace v průmyslu a její výhody

Pojem automatizace skrývá inovativní proces nahrazování lidské práce stroji nebo automatizovanými systémy, a to za účelem zrychlení a zefektivnění různých činností. Dnes už má tento koncept své uplatnění v širokém spektru odvětví - od průmyslu a výroby, přes logistiku, služby, až po domácnosti. Různé typy automatizace mohou být buď plně autonomní nebo vyžadují určitý stupeň lidského dohledu.

Mezi nejvýznamější výhody automatizace tedy patří vyšší produktivita, snížování nákladů a zvýšování kvality. Konkrétními prvky, které v průmyslu najdeme, jsou montážní linky, meřicí a řídicí zařízení, různé motory, pohony a komunikační systémy spolu se softwary.

Průmysl 4.0

Průmysl 4.0, digitalizace, AI

Když mluvíme o průmyslové automatizaci, musíme nutně zmínit také průmysl 4.0. Pod tímto označením se skrývají nadcházející inovace a proměny výrobních procesů. Konkrétně jde o tzv. čtvrtou průmyslovou revoluci, která je spojená jak s automatizací a digitalizací, tak internetem věcí a umělou inteligencí.

Jak už bylo řečeno, automatizované systémy jsou schopny rychle a přesně plnit úkoly v náročných podmínkách. Tím pomáhá průmysl 4.0 zvyšovat produktivitu, flexibilitu a efektivitu. V praxi si pod tím můžeme představit roboty pro opakující se nebo nebezpečné úkoly, inteligentní senzory pro monitorování stavu zařízení a velké datové analýzy pro získávání poznatků z produkce a logistiky.


Vybrané pozice - práce na PLC:

Automatizační programátor PLC (až 80 000 Kč | Brno, Plzeň)
PLC programátor - i pro absolventy (až 75 000 Kč | Vysočina)
Různé projekty pro PLC specialistu! (až 80 000 Kč | Plzeň, Brno)
Konfiguruj PLC pro miliardovou firmu! (až 80 000 Kč | Ostrava)
Inženýr automatizace do vodárenství (až 75 000 Kč | Praha)

Vybrané nabídky v automatizaci:


IT analytici

Král efektivity zvaný PLC

Významným technologickým aspektem automatizace je také Programovatelný logický automat (neboli PLC). Jde o průmyslový počítač navržený k automatizaci technologických procesů v reálném čase. Jeho konstrukce zahrnuje vstupy a výstupy pro interakci, procesor pro zpracování a paměť pro uchování programu. Princip fungování spočívá v neustálém monitorování vstupů a odpovídajícím vykonávání výstupů dle logických pravidel.

PLC má široké využití v průmyslových odvětvích - od řízení výrobních procesů a manipulace s materiálem, až po kontrolu kvality a údržbu. Mezi hlavní výhody PLC patří flexibilita v úpravách programu podle potřeby, spolehlivost v náročných podmínkách a široká dostupnost podpory.

Chcete s PLC začít? Tady je pár rad, jak na to:

Pro práci s PLC je klíčové zvládnout několik základních oblastí. Patří sem elektronika s povědomím o elektřině a obvodech, logika s porozuměním logickým operacím (AND, OR, NOT, XOR), a programování zahrnující znalost jazyků jako Ladder Diagram (LD), Structured Text (ST) a Function Block Diagram (FBD). Důležitá je také znalost pojmů jako jsou senzory, aktuátory a komunikační protokoly. Vedle toho je užitečné získat praxi s konkrétním typem PLC, ať už pomocí nejrůznějších školení, online kurzů nebo samotnou prací v průmyslové automatizaci.

 


Jsme Jobs Contact, váš parťák na cestě za novou kariérou

Obraťte se na nás, pokud přemýšlíte o změně vaší současné práce. Buď nám zašlete životopis na email: dotaz@jobscontact.cz nebo nám zavolejte na tel.: +420 602 642 915. Aktuální příležitosti najdete na naší stránce Nabídky práce. A pokud hned teď nehledáte novou práci, ale chcete mít přehled o zajímavých příležitostech v oboru, nastavte zasílání nabídek práce do e-mailu.


bar-logo