Zasílat nabídky

Tímto uděluji souhlas společnosti Jobs Contact Personal, s.r.o., se sídlem v Brně, Křenová 531/69a, IČ:17181879 se shromážděním, zpracováním a uchováním osobních údajů o mé osobě dle zákona č. 110/2019 Sb., o ochraně osobních údajů v platném znění, za účelem prezentace potenciálním zaměstnavatelům a zprostředkování zaměstnání. Osobními údaji jsou v tomto případě zejména jméno a příjmení, datum a místo narození, bydliště, údaje o vzdělání, praxi, dovednostech apod. záležitostech uvedených v životopisu.

Sedmero rad, jak odstartovat kariéru v IT

Dnes hrajeme do karet každému, kdo se chce kariérně posunout do světa IT! Spolu s našimi recruitery jsme pro vás v tomto článku připravili sedm praktických rad a tipů, které vám pomohou získat váš první IT job. Tak se do toho pojďme pustit.

Absolvent / junior

(1) Vyberte si konkrétní pracovní roli

Ještě předtím, než se samotným hledáním začnete, přemýšlejte nad prací konkrétně. Čím užší váš výběr bude, tím lépe pro vás. Nestačí si jen říct, že chcete být třeba programátorem. Jděte do většího detailu. Baví vás spíše logika nebo design? Chcete dělat webovky nebo hry?

(2) Nasbírejte aspoň minimum znalostí

Hledat jen „se zájmem o práci“ není úplně ideální. Nejdříve se vrhněte na studium. Pomohou vám kurzy, návody nebo předpřipravené akce pro juniory. Začněte třeba se samostudiem na internetu, pokračujte s kurzy u různých firem či institutů a pak si můžete vyzkoušet třeba pár hackathonů nebo neplacenou stáž.

Kurzy a samostudium

(3) Studiu věnujte dostatečný čas i energii

Příprava vás bude stát nejspíše trochu víc než 6 měsíců. Pokud ji ale nezanedbáte, můžete se už při nástupu na svou první roli v IT dostat nad úroveň průměrné mzdy s nadprůměrnými benefity (jako např. i full remote).

(4) Obrňte se trpělivostí

Právě těch 6 měsíců studia jsou asi nejnáročnější část. Buďte trpěliví a i když se vám nebude z počátku dařit tak, jak jste si představovali, hlavně vydržte. Vyplatí se to.

(5) Před hledáním spolkněte své ego

Mít zdravé sebevědomí je bez debat velice důležité. Mějte ale na paměti, že v rámci IT odvětví platí, že vás budou pravděpodobně posuzovat lidé, kteří toho umí daleko více než vy. K hledání první IT pozice tedy přistupujte s patřičnou pokorou.


Pro úplné juniory máme nyní:

 


Zatněte zuby

(6) Začněte u agentury

Na začátku se vyplatí začít tam, kde máte nejširší možnosti. Dobré jsou pro to větší korporátní podniky, kde je dost prostoru i pro úplné juniory. Ideální je zvolit agenturu, protože tak získáte přístup k celé řadě příležitostí a navíc vám zde pomohou s přípravou na výběrová řízení. Navíc vám představíme i pozice bez nutnosti pokročilé angličtiny, což u firem není úplně obvyklé.

(7) Zatněte zuby a vydržte

Nejvíce vám v IT kariéře pomůže komerční praxe (tedy kromě vašich znalostí). Problém ale je, že praxe bez praxe se špatně shání. Pokud tedy získáte první pracovní pozici, vydržte! Už 6 či 12 měsíců praxe vám pomůže k daleko lépe placené pozici. Pokud tedy na začátku překousnete určité nepohodlí, v budoucnu se vám to vrátí.

 


Jsme Jobs Contact, váš parťák na cestě za novou kariérou

Obraťte se na nás, pokud přemýšlíte o změně vaší současné práce. Buď nám zašlete životopis na email: dotaz@jobscontact.cz nebo nám zavolejte na tel.: +420 602 642 915. Aktuální příležitosti najdete na naší stránce Nabídky práce. A pokud hned teď nehledáte novou práci, ale chcete mít přehled o zajímavých příležitostech v oboru, nastavte zasílání nabídek práce do e-mailu.


bar-logo