Zasílat nabídky

Tímto uděluji souhlas společnosti Jobs Contact Personal, s.r.o., se sídlem v Brně, Křenová 531/69a, IČ:17181879 se shromážděním, zpracováním a uchováním osobních údajů o mé osobě dle zákona č. 110/2019 Sb., o ochraně osobních údajů v platném znění, za účelem prezentace potenciálním zaměstnavatelům a zprostředkování zaměstnání. Osobními údaji jsou v tomto případě zejména jméno a příjmení, datum a místo narození, bydliště, údaje o vzdělání, praxi, dovednostech apod. záležitostech uvedených v životopisu.

Top 4 programovací jazyky pro herní vývoj

Víte, v jakých jazycích jsou napsány nejslavnější herní série na PC a konzole? A které z nich jsou mezi IT komunitou nejoblíbenější? Na obě otázky najdete v dnešním článku odpověď. A navíc vám představíme nové vývojářské pozice, které v současné chvíli obsazujeme. Vybrané počítačové a konzolové hry jsme si pro účely hlasování rozdělili podle žánrů do 4 kategorií - RealTime Strategie, Role-Playing hry, Online hry (MMORPG, FPS) a Sportovní hry. Hlasování jsme uskutečnili mezi ajťáky na našem Linkedinu a Instagramu. Jak ankety dopadly a jaké vývojářské příležitosti právě máme, najdete níže.


RTS neboli RealTime Strategie

RTS neboli RealTime Strategie

Do první kategorie tzv. RealTime strategií můžeme zařadit hry jako Warcraft, Age of Empires, Starcraft nebo Company of Heroes.

Převážně je k vývoji těchto herních titulů použit jazyk C++. Díky své rychlosti jde o nejvíce využívaný programovací jazyk pro herní vývoj. Unreal engine a mnoho dalších enginů využívají právě C++. Vývojářům umožňuje optimalizovat kód na vysoké úrovni, nevýhodou však může být jeho složitost. 

A hlasování o nej RTS hru dopadlo následovně: 1. místo: Warcraft (58%), 2. místo: Age of Empires (32%), 3. místo: StarCraft (6%), 4. místo: Company of Heroes (4%).


Na vývoj v C++ nyní hledáme:

 


RPG neboli Role-Playing Games

RPG neboli Role-Playing Games

Některé slavné RPG tituly, mezi kterými najdeme například Witchera, The Elder Scrolls, Diablo nebo Fallout, jsou často vyvíjené pomocí C#.

C# je špičkový mnohoúčelový programovací jazyk vyvinutý firmou Microsoft zároveň s frameworkem .NET. Využívá platformu Xamarin a engine Unity3D, což umožňuje herní vývoj pro několik platforem, které nabízejí škálovatelnost a efektivitu.

Hlasování o nejoblíbenější RPG hru dopadlo následovně: 1. místo: Witcher (60,8%), 2. místo: The Elder Scrolls (20,3%), 3. místo: Diablo (10,1%), 4. místo: Fallout (8,9%).


Na vývoj v C# nyní hledáme:

 


Online hry - např. MMORPG nebo FPS

Online hry - např. MMORPG nebo FPS

Vývoj herních sérií žánru First-person shooter (FPS), jako je například Call of Duty nebo Battlefield, je postaven na jazyku Python.

Jde o snadno použitelný a pro vývojáře přívětivý programovací jazyk, který umožňuje rychlé psaní prototypů. Python byl navržen tak, aby umožňoval tvorbu rozsáhlých, plnohodnotných aplikací.

V našem hlasování jsme ke 2 již zmíněným online hrám přidali také populární World of Warcraft a League of Legends. A anketa dopadla takto: 1. místo: World of Warcraft (36%), 2. místo: League of Legends (34,7%), 3. místo: Call of Duty (17,3%), 4. místo: Battlefield (12%).


Aktuálně obsazujeme:

 


Sportovní hry

Sportovní hry

Nemůžeme zapomenout ani na fanoušky sportovních her. Oblíbené NHL, FIFA, Rocket League, Football Manager a řada obdobných sérií je obvykle vyvíjena pomocí bohaté a všestranné Javy.

Java je objektově orientovaný programovací jazyk s otevřeným zdrojovým kódem. Je relativně snadno naučitelná a vhodná i pro začátečníky. Při herním vývoji v Javě je k dispozici velké množství enginů. 

Anketa o nej sportovní hry dopadla takto: 1. místo: NHL (32,1%), 2. místo: FIFA (28,7%), 3. místo: Rocket League (28,6%), 4. místo: Football Manager (3,6%).


Aktuálně obsazujeme:

 


bar-logo