Zasílat nabídky

Tímto uděluji souhlas společnosti Jobs Contact Personal, s.r.o., se sídlem v Brně, Křenová 531/69a, IČ:17181879 se shromážděním, zpracováním a uchováním osobních údajů o mé osobě dle zákona č. 110/2019 Sb., o ochraně osobních údajů v platném znění, za účelem prezentace potenciálním zaměstnavatelům a zprostředkování zaměstnání. Osobními údaji jsou v tomto případě zejména jméno a příjmení, datum a místo narození, bydliště, údaje o vzdělání, praxi, dovednostech apod. záležitostech uvedených v životopisu.

Nejoblíbenější back-end frameworky

V předchozím článku z IT sekce jsme společně probrali, k čemu slouží programátorům frameworky a které z nich patří mezi nejpoužívanější pro front-end vývoj. Tentokrát se přesuneme k zadnímu konci vývoje a zaměříme se na 4 nejoblíbenějších back-end frameworky. Vycházíme opět z výsledků anket uspořádaných na našem Linkedin a Instagram profilu. Mezi hlasujícími se objevují jak začínající, tak i zkušenější IT specialisté. Výsledky ankety na vás už tradičně čekají na konci článku.

Symfony vývojář

Symfony

Symfony je webový aplikační framework pro vývoj v PHP. Jedná se o open-source, který vychází z návrhového vzoru MVC. Jeho použití je ideální jak pro menší, tak i pro větší a složitější projekty.

Symfony zrychluje tvorbu a údržbu webových aplikací. Skládá se ze sady znovupoužitelných komponent, s nimiž se dá kompletovat různé úlohy - od vytváření formulářů, přes konfigurace objektů, až po šablonování a další.

Některé komponenty Symfony využívají i další nástroje (jako třeba Doctrine, Composer) nebo také redakční systémy (např. Drupal či PrestaShop)

Aktuálně obsazujeme:

Spring developer

Spring

Spring je nejpoužívanější aplikační open-source framework pro psaní webových aplikací v Javě. Poskytuje komplexní programovací a konfigurační model pro moderní podnikové aplikace.

Spring pomáhá vývojářům vytvářet vysoce výkonné aplikace pomocí obyčejných starých Java objektů (POJO). Je výkonný, lehký a přesto snadno použitelný. V Java komunitě se stal populární jako alternativa nebo také nadstavba k Enterprise Java Beans (EJB).

Lze jej vnímat jako framework frameworků, neboť poskytuje podporu např. Hibernate, Struts, EJB nebo JSF.

Aktuálně obsazujeme:

ASP.NET vývojář

ASP.NET

ASP.NET je open-source framework umožňující tvorbu dynamických webových aplikací v jazyce C#. Byl vyvinut společností Microsoft a jde o nástupce technologie ASP (Active Server Pages) a přímým konkurentem JSP (Java Server Pages).

Je vhodný jak pro tvorbu malých osobních webů, tak i pro velké projekty, jako např. bohaté webové stránky nebo portály. ASP.NET je založen na CLR (Common Language Runtime), takže se v něm dá programovat mj. také v jazycích Visual Basic, .NET a dalších.

Nástupcem ASP.NET je framework ASP.NET Core.

Aktuálně obsazujeme:

Django developer

Django

Django je přední open-source framework založený na jazyce Python, který se volně drží architektury MVC. Je vhodný pro vývoj sofistikovaných a funkčně bohatých databázových webů.

Django se zaměřuje na znovu-použitelnost a propojitelnost komponent. Pomáhá programátorům k rychlejšímu vývoji a k tomu se v úkonech zbytečně neopakovat. Python se používá zcela napříč, dokonce i pro nastavení, soubory a datové modely.

Django používá mnoho renomovaných webových stránek, jako například Mozilla nebo The Washington Times.

Aktuálně obsazujeme:

Jak dopadla anketa oblíbenosti back-end frameworků mezi ajťáky?

Podívejte se na výsledky, které jsme získali na našem Linkedinu a Instagramu od různě zaměřených i odlišně zkušených IT specialistů. U všech skupin vyhrál framework firmy Microsoft ASP.NET, přičemž podstatně výraznější bylo jeho vítězství u vývojářů s delší praxí. Na druhém místě se umístil framework Symfony, o třetí místo se u začínajících ajťáků na Instagramu dělí Django a Spring. Naopak zkušenější IT odborníci z Linkedinu volili spíše Spring nad Django.

Výsledky hlasování
bar-logo